19. Efes Pilsen Blues Festivali’ndeydik

GECEYE HAZIRIZ

Hattirigottiriciler eğlenceye hiçbir zaman hayır demez ve en sevdikleri etkinliklerden biri de canlı müzik dinlemektir.Blues konserine hazırlık tabii ki erken başladı ve ilk içkiler konser alanına ulaşılmadan içilmeye başladı. Yol üstünden aşırdığımız posterle bir de afilli pozlar verdik. Sezen’in de doğumgünü olduğuna göre eğlenmemizi hiçbirşey engelleyemezdi.


WATERMELON SLIM

Hilton’a inanılmaz bir zamanlamayla vardık- öyle ki girdik birer içki aldık ve sahneye Watermelon Slim çıktı-. Kendisi geceye kitleyi hazırlmaya başlamışken bizim de grubumuz yavaş yavaş kalabalıklaşmaya başladı. Kendisinin lakabı aramızda merak uyandırmıştı. Tabii şu şekilde;
-Karpuz demek değil mi lan bu?
-Nası yani ince kesilmişinden mi ha ha ha….
gibi ama sizler için üşenmedim araştrdım. Abimiz gerçekten karpuz yetiştiriciliği yapmış bir dönem o yüzden bu lakabı almış. Meraklılara duyurulur.

SHARRIE WILLIAMS

Hepimizin kafası yavaş yavaş! Yerine gelirken, yerini Eddie Bo’nun rahatsızlanması sonucu alan Sharrie Williams ablamızda sahnedeki yerini almıştı. Yalnız şunu belirtmem gerekiyor, gitaristleri bir şahaneydi. Güzel elektro gitar sololarla süslenmiş canlı bir performans izledik.

EXTRA BİRA NO SİGARA

Tam bu sırada aldığımız beş biralık fişle bize altı birayı layık gören efesde çalışan arkadaşlara da teşekkürü bir borç biliriz.
Bu arada sigara yasağının etkileri blues konserinde kendini gösterdi. Kapalı hiçbir alanda sigara içirmeyen efes görevlileri, sigara içen arkadaşları lise günlerine döndürerek tuvalette gizlice sigara içme fantezisini de yaşattı.
Kaçınılmaz olarak tuvaletlerde “Eyvah Kel Mahmut” geyikleri eksik olmadı.

JOHN LEE HOOKER Jr.

Gecenin yıldızı beklendiği gibi eğlencede tavan yaptı. Seyircilerin isteğiyle bir kez bis yaparakta gönülleri fethetti. Tam bu sıralarda artık kendimizi eğlenceye kaptırdık ve dansın ardı arkası kesilmedi.

O gazla kendimize birer hatıra tişörtü alıp dansa öyle devam ettik.

JOHN LEE HOOKER KAÇIRILDI

Gece sonlandı hafif yorgunlukla beraber kendimizi mavi köşenin o sıcak kumrularının kucağına bırakacaktık ki. Kapıdan çıkan seyirciler arasında bir şey dikkatimizi çekti. Kim o Eser mi? Diyene kadar onun Eser, kucağındaki devasa tabelanın da gece için hazırlanan John Lee Hooker tabelası olduğu anlaşıldı. Böylece HattiriGottiri ekibi gecenin yıldızlaşan grubu oldu bir kez daha. Fotoğraf çektirmek isteyen arkadaşlarla “Blues Hareketi Engellenemez” saçmalığıyla fotoğraflar çekildi. Tabelaya para teklif edenler, alıp kaçmaya çalışanlar da oldu. Biz vermedik tabii.

Cumartesi günü etkinliğe katılanlar eğer John Lee Hooker tabelasından yoksun kaldıysa, kendisi şu an bizim evde bekleriz…

GECENİN SONU

Kumrular yendi, taksiciyle 6 tam 1 tabela pazarlığı yapıldı ve evlere dönüldü. Güzel bir HattiriGottiri macerası daha sona erdi.




Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir